London
Knappe to timers flytur fra Oslo ligger et eldorado for shopping, fascinerende arkitektur, kunst og kultur, mat og drikke. Blant alle attraksjonene som gjør at vi gjerne besøker byen igjen og igjen, er det tre ting mange mener er selve essensen i et London-besøk: En skikkelig West End musical, en fotballkamp med ekte britisk atmosfære, og et besøk på en av de tradisjonelle pubene, mange av dem med flere hundre år gammel historie. Å videreutvikle din engelsk i London er virkelig å kombinere nye ferdigheter med nye opplevelser. Våre språkskoler ligger både i selve hjertet av byen (Victoria Station, Covent Garden, Leicester Square), og like utenfor, der kommunikasjonsforbindelsene er meget gode. (Hampstead, Lee Green)
Spesialtilbud
fra NOK 2477 per uke
Torquay
Populære Torquay har tilnavnet “The Queen of the English Riviera”. Her finner du nydelige sandstrender, bratte klipper, en koselig småbåthavn og et livlig bysentrum. Dette er krimforfatterinnen Agatha Christies hjemby, og her har hun selvsagt fått sitt eget museum. Området rundt byen er kjent for sine steinalder bosettinger, og fra byens havn går det småbåter til en rekke steder, blant annet til Cockington, Englands mest fotograferte landsby.
fra NOK 7515 per uke
Portsmouth
Her i Charles Dickens’ fødeby ligger det berømte Spinnaker Tower, samt attraksjonen Historic Dockyard, hvor man kan se fantastiske skip fra landets stolte maritime historie. Det nyutbygde havneområdet Gunwharf Quays er super koselig å rusle i, med massevis av designerbutikker, restauranter, puber og kafeer rett ved sjøen. Portsmouth har også en hyggelig indre bykjerne og en lang strandpromenade som strekker seg helt ut til forstaden Southsea. Fra Portsmouth er det også bare en liten fergetur ut til øya Isle of Wight, et virkelig England i miniatyr, med klippekyst, idylliske småbyer, slott og herregårder.
fra NOK 8635 per uke
Oxford
Middelalderbyen Oxford er en koselig by, full av ekte engelsk atmosfære, og med et rikt kulturtilbud. Byen har en av verdens eldste og mest prestisjefylte universiteter, som med sin overveiende gotiske stil utgjør en viktig del av bybildet. På grunn av denne arkitekturen har byen vært skueplass for en rekke filmer og tv-serier opp gjennom årene som blant annet krimserien Lewis. Både Tolkien og C.S. Lewis underviste i Oxford og nå kan du gå på skole her gjennom Språkreisebyrået.
fra NOK 6655 per uke
Margate
I Kent kan vi ønske velkommen til den lille kystbyen Margate, med sin koselige gamle bydel med særpregede butikker og gallerier. Klimaet her er blant de varmeste og tørreste i England, og byen har lange deilige sandstrender og er omgitt av vakre frukthager og landsbyer. Et kurs eller studieopphold i Margate betyr at man maksimum er halvannen time med tog fra London. Samtidig har man muligheten til å utforske denne flotte delen av Storbritannia, med en rekke historiske landemerker.
fra NOK 5380 per uke
Høydepunkter: Turner Contemporary Arts Gallery, Margate hovedsand, Shell Grotto, Dreamland
Manchester
Storbyen Manchester har to storlag i fotball som har vært med på å gjøre den til et kjært reisemål for mange nordmenn. Byen har også et omfattende studentliv og et stort utbud av forlystelser, og mange sier byens innbyggere er de mest inkluderende og uhøytidelige i hele England. Gastronomer vil verdsette attraksjonen «The Curry Mile», med et stort antall indiske restauranter, god stemning og herlige krydderdufter liggende som et slør over området.
fra NOK 5665 per uke
Exeter
I regionen Devon ligger fargerike Exeter, en gang romernes ytterste grensepost på de britiske øyer. Exeter har et stort og internasjonalt utdanningsmiljø. I det koselige området rundt byens staselige katedral samles både besøkende og byens egne innbyggere, og samtidig finnes det utmerkede tur og rekreasjonsområder langs elven Exes bredder.
fra NOK 7095 per uke
Chester
Chester er kanskje en av de vakreste byene i Storbritannia. Byen ble grunnlagt av romerne og innbyggerne er stolte av sin fascinerende historie. Er man først i Chester er det lett å bli betatt av den unike atmosfæren, de mange flotte bindingsverkshusene, og den levende sentrumskjernen som byr på historie nærmest på hvert gatehjørne. Byens landemerke er mesterverket Chester Cathedral, en av mange bygninger med stor kulturell og arkitektonisk betydning.
fra NOK 4600 per uke
Canterbury
I Kent kan vi ønske velkommen til den historiske Canterbury, med landets eldste katedral og et levende bysentrum. Gjennom historisk arkitektur og små brosteinsbelagte gater kommer man tett på den engelske kulturarven i denne stolte og berømte middelalderbyen. Et kurs eller studieopphold i Canterbury betyr at man maksimum er halvannen time med tog fra London. Samtidig har man muligheten til å utforske denne flotte delen av Storbritannia, med en rekke historiske landemerker.
fra NOK 16280 per uke