Sevilla
Sevilla er Andalucias hovedstad, en spennende by med en fin blanding av gammelt og nytt. Bykjernen er relativt liten og kompakt, og her ligger verdens største gotiske katedral, et imponerende syn. Her finnes også det store kongelige palasskomplekset Reales Alcazares fra den tiden araberne styrte byen. Kulinariske høydepunkter venter på en av de mange andaluciske familierestaurantene, og her i flamencoens fødested må man selvsagt også få med seg et ekte flamencoshow. Eksotisk nok vil også et besøk på tyrefekterarenaen være!
fra NOK 3213 per uke
Malaga
Málaga er en moderne by på Oslos størrelse, med et rikt kultur- og fornøyelsesliv, og utmerkede badestrender. Dette er Picassos fødeby, den er mindre turistifisert enn mange andre på Costa del Sol, og dermed mer genuint spansk. Tradisjonell spansk mat og tyrefekting står sentralt i kulturbildet. En spasertur langs hovedgaten Alameda gir en god følelse av byens atmosfære. Renessanse-katedralen bør også besøkes, og en tur opp til El Castillo de Gibralfaro, den gamle maurisk festningen, belønnes med en fantastisk utsikt over byen. Dette programmet er spesielt utviklet for personer over 50 år som ønsker å studere spansk, i tillegg til å lære om vår historie, vår kultur og våre tradisjoner. Det er mulig å melde seg opp til 2 eller 4 uker.
fra NOK 4328 per uke
Firenze
Firenze imponerer alle med sin skjønnhet. Alle inntrykkene når man beveger seg til fots gjennom byen; museer, palasser, kirker og broer, fontener, gateporter og trapper – svært mye er uimotståelig vakkert. Firenze er så full av kultur og historie at den gjør inntrykk på selv den mest blaserte tilreisende. Byen med sine 650.000 innbyggere har inspirert kunstnere som Rafael, Botticelli, Michelangelo, og Donatello. Og da passer det særdeles bra å studere italiensk, som av mange anses å være verdens vakreste språk. I løpet av våren og høsten tilbyr vi en språkkurs ferie for eldre voksne, som ønsker å kombinere en hyggelig ferie i Italia med muligheten til å oppdage fascinerende kulturelle reiseruter. Programmet tilbyr en koselig blanding av italienskundervisning, utflukter til de mest interessante stedene i Toscana, besøk til kunstneriske og historiske sentre, matlagingskurs, foredrag om kultur og mat og vin reiseruter. Når det kommer til overnatting kan deltakerne velge mellom å bo hos en vertsfamilie, uavhengig leilighet eller hotell av ulike kategorier. Klassene er holdt små og undervisning dekker praktiske sider ved språket med særlig vekt på muntlige kommunikative ferdigheter. På første dag vil deltakerne ta en skriftlig og muntlig språktest, for å plassere dem på riktig nivå. En grunnleggende kjennskap til det italienske språket er nødvendig (ingen nybegynnere) ettersom alle aktiviteter vil foregå på italiensk.
fra NOK 3213 per uke
York
Kurset for alle over 50 år som ønsker å tilbringe tid i selskap med likesinnede voksne. Kurset tilbyr en blanding av engelsk undervisningstimer, sosiale aktiviteter, besøk og utflukter. Kurset består av 15 engelsktimer fra 09:30 – 13:00 (2 x 90 min.), mandag til fredag, etterfulgt av et ettermiddags og kveldsprogram. Hver klasse har maksimalt 14 personer. Som en av Europas mest historiske byer med sitt rike kulturliv er York et ideelt sted for kurs for eldre personer. Det trafikkfrie sentrumet har et stort utvalg av barer og restauranter; så vel som en av de beste utvalgene av butikker i Nord-England.
fra NOK 3213 per uke
Chester
Chester er kanskje en av de vakreste byene i Storbritannia. Byen ble grunnlagt av romerne og innbyggerne er stolte av sin fascinerende historie. Er man først i Chester er det lett å bli betatt av den unike atmosfæren, de mange flotte bindingsverkshusene, og den levende sentrumskjernen som byr på historie nærmest på hvert gatehjørne. Byens landemerke er mesterverket Chester Cathedral, en av mange bygninger med stor kulturell og arkitektonisk betydning. Chester er et perfekt utgangspunkt for de over 50. Det er en skjønn by med unik sjarm som dere virkelig kommer til å nyte. Bygninger, historie, tradisjoner og posisjon på elven Dee gjøre Chester til et ledende turistsenter og tiltrekker seg mange internasjonale turister. 50 + kurset gir deg muligheten til å forbedre engelsk ferdighetene dine, utforske området, møte nye mennesker og få nye venner. Kurset inkluderer både språkutvikling og sosialt program.
fra NOK 4600 per uke
Spansk + surfing –
Noen av de mange strendene i Cadiz tilbyr gode forhold for surfere og vi gir deg sjansen til å kombinere spansk undervisning og surfetimer. Minimums alderen for å delta på kurset er 17 år.
fra NOK 3587 per uke
Spansk + vindsurfing –
Noen av de mange strendene i Cadiz tilbyr gode forhold for surfere og vi gir deg sjansen til å kombinere spansk undervisning og surfetimer. Minimums alderen for å delta på kurset er 17 år.
fra NOK 4180 per uke
Spansk + seiling –
Noen av de mange strendene i Cadiz tilbyr gode forhold for surfere og vi gir deg sjansen til å kombinere spansk undervisning og surfetimer. Minimums alderen for å delta på kurset er 17 år.
fra NOK 4180 per uke
Spansk + salsa –
Málaga er en moderne by på Oslos størrelse, med et rikt kultur- og fornøyelsesliv, og utmerkede badestrender. Dette er Picassos fødeby, den er mindre turistifisert enn mange andre på Costa del Sol, og dermed mer genuint spansk. Tradisjonell spansk mat og tyrefekting står sentralt i kulturbildet. En spasertur langs hovedgaten Alameda gir en god følelse av byens atmosfære. Renessanse-katedralen bør også besøkes, og en tur opp til El Castillo de Gibralfaro, den gamle maurisk festningen, belønnes med en fantastisk utsikt over byen. I kulturelle Malaga har du muligheten til å ta dansetimer i tillegg til spanskundervisning. Dansetimene blir undervist mandag til fredag mellom klokken 16:00 og 18:00 i vårt danserom. Rommet har tregulv og er fullt utstyrt med speil og klimaanlegg. Det er mulig å ta kurset over 1 eller 2 uker.
fra NOK 5392 per uke