London
Knappe to timers flytur fra Oslo ligger et eldorado for shopping, fascinerende arkitektur, kunst og kultur, mat og drikke. Blant alle attraksjonene som gjør at vi gjerne besøker byen igjen og igjen, er det tre ting mange mener er selve essensen i et London-besøk: En skikkelig West End musical, en fotballkamp med ekte britisk atmosfære, og et besøk på en av de tradisjonelle pubene, mange av dem med flere hundre år gammel historie. Å videreutvikle din engelsk i London er virkelig å kombinere nye ferdigheter med nye opplevelser. Våre språkskoler ligger både i selve hjertet av byen (Victoria Station, Covent Garden, Leicester Square), og like utenfor, der kommunikasjonsforbindelsene er meget gode. (Hampstead, Lee Green)
Spesialtilbud
fra NOK 2477 per uke
Exeter
I regionen Devon ligger fargerike Exeter, en gang romernes ytterste grensepost på de britiske øyer. Exeter har et stort og internasjonalt utdanningsmiljø. I det koselige området rundt byens staselige katedral samles både besøkende og byens egne innbyggere, og samtidig finnes det utmerkede tur og rekreasjonsområder langs elven Exes bredder.
fra NOK 7095 per uke
Manchester
Storbyen Manchester har to storlag i fotball som har vært med på å gjøre den til et kjært reisemål for mange nordmenn. Byen har også et omfattende studentliv og et stort utbud av forlystelser, og mange sier byens innbyggere er de mest inkluderende og uhøytidelige i hele England. Gastronomer vil verdsette attraksjonen «The Curry Mile», med et stort antall indiske restauranter, god stemning og herlige krydderdufter liggende som et slør over området.
fra NOK 5665 per uke
Cambridge
Den eldste delen av universitetet ble grunnlagt allerede på 1400-tallet av Henrik 6, og i dag er King’s College Chapel et verdensberømt skue, både innvendig og utvendig. Til å være en relativt liten by har Cambridge svært mye å by på, både med hensyn til shopping, museer, gamle kirker og historisk tradisjon. En spasertur gjennom den gamle delen av byen er som en reise i tid. Her er det lett å finne inspirasjon til å fordype seg nærmere i det mønstergyldige britisk-engelske språket!
fra NOK 5500 per uke
Margate
I Kent kan vi ønske velkommen til den lille kystbyen Margate, med sin koselige gamle bydel med særpregede butikker og gallerier. Klimaet her er blant de varmeste og tørreste i England, og byen har lange deilige sandstrender og er omgitt av vakre frukthager og landsbyer. Et kurs eller studieopphold i Margate betyr at man maksimum er halvannen time med tog fra London. Samtidig har man muligheten til å utforske denne flotte delen av Storbritannia, med en rekke historiske landemerker.
fra NOK 5380 per uke
Høydepunkter: Turner Contemporary Arts Gallery, Margate hovedsand, Shell Grotto, Dreamland
Bristol
I Bristol er det lett å finne inspirasjon. Byen er kjent for sitt rike kulturtilbud, blant annet innen teater og musikk, samt for sitt store antall verneverdige bygninger. Her har man greid å forene den rike historiske arven med et moderne og spennende by-uttrykk. En av Englands vakreste byer, Bath, ligger bare 22 km unna Bristol, og det er heller ikke mer enn en times kjøring før man er i Cardiff, hovedstaden i Wales. Også berømte Stonehenge ligger bare en liten times biltur øst for byen.
fra NOK 5280 per uke
Brighton
Brighton er en av Englands mest besøkte byer, men er av mange bare kjent som “badebyen” tiltross for alle mulighetene denne byen har å by på, Strandpromenaden med sine hyggelige, små restauranter, forlystelsesmekkaet Brighton Pier, eller den gamle bydelen The Lanes, med sine trange gater og smug, koselige puber og særpregede butikker. Byens stolthet og landemerke The Royal Pavillion, er et kongelig palass midt i sentrum, inspirert av indisk arkitektur. Det er mulighet for å besøke og se innsiden av denne imponerende bygningen, hvor blant annet selveste dronning Victoria ferierte i sin tid. Brighton er en kulturell smeltedigel, bare 50 minutter unna London.
fra NOK 5445 per uke
Chester
Chester er kanskje en av de vakreste byene i Storbritannia. Byen ble grunnlagt av romerne og innbyggerne er stolte av sin fascinerende historie. Er man først i Chester er det lett å bli betatt av den unike atmosfæren, de mange flotte bindingsverkshusene, og den levende sentrumskjernen som byr på historie nærmest på hvert gatehjørne. Byens landemerke er mesterverket Chester Cathedral, en av mange bygninger med stor kulturell og arkitektonisk betydning.
fra NOK 4600 per uke
Torquay
Populære Torquay har tilnavnet “The Queen of the English Riviera”. Her finner du nydelige sandstrender, bratte klipper, en koselig småbåthavn og et livlig bysentrum. Dette er krimforfatterinnen Agatha Christies hjemby, og her har hun selvsagt fått sitt eget museum. Området rundt byen er kjent for sine steinalder bosettinger, og fra byens havn går det småbåter til en rekke steder, blant annet til Cockington, Englands mest fotograferte landsby.
fra NOK 7515 per uke