Glasgow
Man behøver nødvendigvis ikke være interessert i fotball for å gå på fotballkamp, men velger du et språkkurs i Glasgow, er du i det mange kaller Skottlands fotballhovedstad. Byen ved elven Clydes bredder er kjent for sin vennlighet og sin spesielle dialekt. Her finnes en rekke museer og gallerier, gode shoppingmuligheter, og over 800 puber. Byres Road i byens West End er faktisk en av Europas lengste bargater! Fra George Square i hjertet av byen har du umiddelbar nærhet til mange av de staselige bygningene Glasgow kan skilte med. Et besøk på Kelvingrove Art Gallery, bygd i 1902 i spansk barokkstil, er en opplevelse du bør unne deg om du tar et engelskkurs i byen. Dette er kanskje det flotteste museet i hele Skottland.
fra NOK 3658 per uke
Edinburgh
“Whiskyens hjemland” er vel så stolt av sine flotte golfbaner og mange muligheter for et aktivt friluftsliv, som for nasjonalretten Haggis og for menn i kilt. Hovedstaden Edinburgh ligger vakkert omgitt av en rekke vulkanske klipper, og på en av dem ruver det majestetiske Edinburgh Castle, med utsikt over gamlebyen. Edinburgh ble i 2012 kåret til Europas beste reisemål av World Travel Award. Byen er godt kjent for sitt historiske sentrum med gateplan fra middelalderen, og her ligger også det populære møtestedet The Gardens, et stort parkanlegg med fontener, skulpturer og monumenter.
fra NOK 4428 per uke
Aberdeen
Vårt tredje studiested i Skottland er landets tredje største by, Aberdeen. Her litt lenger nord og ute ved Nordsjø-kysten er det nok færre turister enn i hovedstaden, men enten du foretrekker sportsaktiviteter, slottsbesøk eller kanskje å prøve whisky-smaking på et av de mange destilleriene, byr Aberdeen på glimrende muligheter. Aberdeen har direkte flyforbindelse fra Norge og er sete for landets oljeindustri. Med to universiteter og et aktivt studentmiljø i tillegg, regnes dette som en attraktiv utelivsby.
fra NOK 4565 per uke