Bologna
Byens skjønnhet, med sin labyrinter av bueganger som beskytter både mot regn og sol og sine mange sjarmerende piazzas (torg), blir understreket av alle som har vært her. Spaghetti Bolognese blir ikke det samme etter å ha besøkt matrettens opphavssted, men Bologna er kjent for mange utsøkte kulinariske fristelser, både lasagne og tortellini sies å ha «oppstått» her. Byen har en sentral beliggenhet midt mellom Milano og Firenze, og kan skryte av å ha Europas eldste universitet. Bologna er en pulserende by som symboliserer det ekte Italia, både med hensyn til arkitektur, kunst og kultur.
fra NOK 4206.40 per uke
Viarregio
Byen er full av Art Noveau-arkitektur og kan også by på elegante butikker, en flott strandpromenade, sportsfaciliteter og en nærliggende naturpark. Eller hvorfor ikke leie en sykkel for å utforske landskapet rundt byen? Språkskolen i byen tilbyr velkomstmiddag første dag, samt gratis “spaghettiparty” på stranden hver torsdag. Det er ukentlige utflukter til steder som Lucca, Pisa, Siena, Firenze og øya Elba, til selvkost. Hver uke er det også ulike sosiale sammenkomster som diskotekbesøk, filmkvelder etc.
fra NOK 4273 per uke
Siena
Byen ligger nydelig til på tre åser omgitt av vingårder og oliventrær, og er full av arkitektoniske skatter, bl.a. en domkirke som regnes for å være en av Italias aller vakreste. Universitetet i byen er et av Italias mest anerkjente, og det er her CILS eksamen (eksamen i italiensk som andrespråk) blir utformet, og eksamensbesvarelsene rettet. Siena har i alle år vært en svært populær by for utlendinger å studere italiensk. At byen er full av studenter gir også et livlig natteliv i hele sentrum med barer og klubber for enhver smak. Møtested nummer en er likevel Piazza del Cambo hvor gamle som unge treffes for å ta en kopp kaffe, et glass vin eller ganske enkelt for å sitte og nyte livet.
fra NOK 4875 per uke
Sicilia
Hva med å ta et språkkurs i italiensk på selveste Sicilia? Byen Taormina ligger opp i åssiden på øyas østkyst, og byr på smale smug, koselige restauranter, fantastisk havutsikt; og vulkanfjellet Etna som bakteppe. I Taormina er du stort sett «overlatt» til italiernere, engelskkunnskapene er litt begrensede, og dine muligheter til virkelig å få øve deg i språket, er veldig gode. Taormina er solrik og havet er krystallklart og glimrende for snorkling. Byen ligger høyt og luftig og du kan enten rusle langs den snirklete veien ned til sjøen, eller enda enklere; hoppe på taubanen som tar deg ned åssiden på tre minutter.
fra NOK 3725 per uke
Salerno
Byen har et rikt kulturliv, storslått arkitektur, strender og behagelig klima hele året. Byen har få utenlandske turister sammenlignet med andre byer, og er genuint italiensk. Språkskolen er godkjent av det italienske utdanningsministeriet og regnes som en av Syd-Italias beste. Her tilbys blant annet de offisielle eksamenene CELI og CILS som kan gi grunnlag for støtte fra Lånekassen, og som er nyttige hvis du ønsker å arbeide eller studere i Italia. Skolen ligger i en av de vakreste og mest besøkte gatene i Salerno; Via Roma, mitt i hjerte av byens gamle og historiske kvarter, og med utsikt over havet. Det tilbys en rekke fritidsaktiviteter, som teater, konsertbesøk, felles middager, filmfremvisninger med seminar om italiensk film osv En gang i uken arrangerers utflukter til kjente steder som Amalfi, Ravello, Sorrento, Pompeii etc.
fra NOK 3032 per uke
Roma
Har du også hørt at Roma, også kalt «den evige stad», er en av de mest tiltrekkende storbyer i verden? Da er du ikke alene. I byen ved Tiberens bredder lever man midt blant noen av verdens mest kjente attraksjoner. Vatikanstaten med Det Sixtinske Kapell og den ubegripelig flotte Peterskirken er obligatorisk. Men du slår deg like gjerne ned i Spansketrappen og nyter utsikten, eller lar deg friste i den eksklusive handlegaten Via Condotti like nedenfor. Beninis fonteneskulpturer på det berømte torget Piazza Navone er ikke langt unna. Så kan du la deg begeistre av tempelet Pantheon, Romas best bevarte bygning fra år 125, før du rusler videre til Fontana di Trevi, den utsøkt vakre fontenen kjent fra Fellinis store film «La Dolce Vita». Fontenen er aller mest imponerende etter mørkets frembrudd, når den er lyssatt.
fra NOK 4150 per uke
Milano
Milano liker å kalle seg «verdens motehovedstad», og shopping står naturlig nok høyt på lista for alle som reiser til den italienske byen i nord. De fire kjente motegatene som utgjør «Det gyldne kvadratet» skulle gi alle shoppingfrelste nok å glede seg over. Den absolutt mest eksklusive gaten, Via Montenapoleone, egner seg for de fleste kanskje best for vindusshopping.
fra NOK 4150 per uke
Firenze
Firenze imponerer alle med sin skjønnhet. Alle inntrykkene når man beveger seg til fots gjennom byen; museer, palasser, kirker og broer, fontener, gateporter og trapper – svært mye er uimotståelig vakkert. Firenze er så full av kultur og historie at den gjør inntrykk på selv den mest blaserte tilreisende. Byen med sine 650.000 innbyggere har inspirert kunstnere som Rafael, Botticelli, Michelangelo, og Donatello. Og da passer det særdeles bra å studere italiensk, som av mange anses å være verdens vakreste språk.
fra NOK 4150 per uke