Hamburg
Bykjernen har to flotte kunstige innsjøer og byen sies å ha flest broer i hele Europa. Hamburg er på sett og vis en pittoresk by, til tross for sin storbykarakter. Mange har blitt forelsket i byen og dens maritime sjarm, som forfatteren Ingvar Ambjørnsen, som har bodd her i flere år. I Hamburg handler mye om vann. Vannsport er byens spesialitet, og mye av bylivet er sentrert rundt havnen og havnepromenaden Landungsbrücken. De to innsjøene i sentrum er byboernes rekreasjonssted, enten de benyttes aktivt for seiling og roing, eller bare danner rammen rundt butikker, restauranter, kafeer og trivelige tyske ølkneiper. Det finnes mange monumenter fra Hansatiden, da Hamburg var et knutepunkt for europeisk handel. Byen assosieres ofte også med gaten Reeperbahn i den fargerike bydelen St Pauli, en gang kalt «verdens syndigste gate»
fra NOK 4150 per uke
München
I den bayerske hovedstaden München lever folkloretradisjoner og ompa-ompa-musikk side om side med designerbutikker i nyskapende bymiljøer. Gemyttlige München i Syd-Tyskland syder av liv og varm atmosfære der den ligger ved foten av Alpene. Byen kan som en av Tysklands største universitetsbyer skryte av et ypperlig kultur- og underholdningstilbud. Og øl selvsagt. Ølbryggingen drives til ytterste perfeksjon av de mange bryggeriene, og når sitt høydepunkt under Oktoberfesten, en 16 dager lang ølfestival som er verdens største i sitt slag.
fra NOK 4150 per uke
Lindau
«Et fint sted å bo i er et enklere sted å lære i» er et gammel tysk ordtak som passer perfekt om Lindau. Lindau, med sine rundt 25.000 innbyggere, er en middelalderby på en øy i Bodensjøen, Tysklands største innsjø. Bodensee regionen er en av Tysklands mest praktfulle områder takket være det vakre landskapet med små innsjøer, frukthager, vingårder, små skoger og de østerrikske og sveitsiske alpene i bakgrunnen. Gamle delen av byen med havnen, kirker, tårn, trange gater og små steder tiltrekker og fascinerer besøkende fra hele verden.
fra NOK 4150 per uke
Køln
Byen er regnes som den eldste i landet, grunnlagt av romerne allerede før Kristus. Den flotte elven Rhinen flyter dovent gjennom sentrum. Køln er en dynamisk, internasjonal og multikulturell by, med en ungdommelig og moderne atmosfære. Påskekarnevalet i byen er viden kjent, da omgjøres alt til en gedigen gatefest med et stort antall besøkende som vil ta del i gleden. Byens stolte ølbryggeri heter Kölsch, og samme navn har også den lokale dialekten. På spøk sies det derfor at Kölsch er den eneste dialekten man kan drikke. Og byens innbyggere kjent for å vite å hygge seg.
fra NOK 4150 per uke
Frankfurt
Frankfurt, også kalt Europas økonomiske vugge, er en internasjonal handelsby i delstaten Hessen. Byen der elven Main deler seg i to er også en moderne og rik kulturby, og en rekke skyskrapere danner en fin kontrast til Altstadt, den gamle delen av byen. Gamlebyen er for øvrg nitidig restaurert til fordums prakt etter den massive bombingen under krigen. Frankfurts natteliv er sprudlende, og byen er kanskje den eneste i Tyskland som i så henseende kan måle seg med Berlin. Det internasjonale tilsnittet gjør Frankfurt til en by som lokker til seg studenter fra hele verden. Her finnes både universitet, høyskoler og språkskoler.
fra NOK 4150 per uke
Berlin
Tyskland er Europas mest folkerike land og tysk er dermed et av Europas mest innflytelsesrike språk. Dette gjør dine tyskkunnskaper verdifulle i mange sammenhenger. Rett utenfor klasserommet er det bare å praktisere dine kunnskaper i virkeligheten! Berlin er blitt en trendy og dynamisk storby, som liksom har ristet av seg sin turbulente fortid og gått videre, mer rak i ryggen enn noen gang. Den tyske hovedstaden er blitt en stolt og populær by, faktisk har den flere besøkende enn Roma pr år.
fra NOK 4150 per uke