Romantiske St Petersburg ved Østersjøen er et strålende sted å studere russisk. Byen er grunnlagt av Peter den store og ganske overdådig der den ligger ved elven Nevas utløp. Her danner imponerende museer og praktfulle bygninger en perfekt ramme rundt et levende kulturliv.

Dostojevskijs «Forbrytelse og straff», en av historiens mest kjente romaner, er dypt forankret i St. Petersburgs gater og smug, og årlig er byen vertskap for over 50 internasjonale festivaler. Byens anerkjente filharmoni-orkester og Mariinskij-teater har alltid fremførelser av verdensklasse.

I St.Petersburg må du selvsagt oppleve Vinterpalasset, også kalt Eremitasjen. Dette er et av verdens største og mest overveldende museer. Med drøyt tre millioner objekter kan du med fordel besøke Eremitasjen mange ganger, og heller prioritere hvilke rom du vil se. For eksempel finnes en stor samling italiensk renessansekunst i palassets 2. etasje. Vinterpalasset var forøvrig tsarens bolig frem til den russiske revolusjon.

Paradegaten Nevski Prospekt går gjennom hele sentrum, den er svært bred og over 4 kilometer lang. Her kan du bokstavelig talt rusle gjennom russisk historie, studere storslått arkitektur, shoppe i det store kjøpesenteret Gostiny Dvor eller mathallen Yeliseevskiy Gastronom, glede deg over gateunderholdning eller bare nyte synet av dagliglivet fra et lite kafébord.
Langs Nevski Prospekt ligger også Stroganov-palasset og Kazan-katedralen.
For kuriositetens skyld kan det også være interessant å besøke Det Russiske Vodkamuseet, den tradisjonsrike sterkdrikken har fått sitt eget museum i St.Petersburg.

Skolen arrangerer en rekke ekskursjoner til severdigheter og kulturarrangementer hele året, og hjelper deg også til å finne fram på egenhånd!

Kursopplegg

 • Normalkurs 2-13 uker med 20 undervisningstimer pr uke. Gjennomsnittlig 5 deltagere. Tilbys på alle nivåer, også totalt nybegynner. Det forutsettes imidlertid at man er fortrolig med det kyrilliske alfabetet på forhånd.
 • Intensivkurs 2-13 uker med 20 undervisningstimer pr uke + 5 undervisningstimer med valgfritt tema pr uke.
 • Individuell undervisning Kontakt oss for nærmere opplysninger.
 • Academic Year Kontakt oss for nærmere opplysninger.
 • Kurs med TRKI-eksamen og støtte fra Lånekassen. I Russland heter den offisielle eksamen TRKI state exam. Eksamen gis på 4 ulike nivå og kan tas 6 ganger i året. For å kunne få støtte fra Lånekassen må du melde deg opp til denne eksamen.
  Kursopplegget er 13 uker normalkurs med 20 undervisningstimer pr uke. På slutten av kursperioden suppleres normalkurset med TRKI Exam Preparation Module bestående av 5 individuelle undervisningstimer per uke. Kontakt oss for startdatoer og eksamensdatoer. Det kreves visse forkunnskaper i russisk for å kunne bestå eksamen. Kursperioden kan eventuelt forlenges.
  Det er viktig å melde seg på i god tid, da det tar tid å få studentvisum.

Gjennomsnittlig kurspris med innkvartering

NOK83002 uker
 • Intensivkurs
 • 22 timer per uke
 • Maksimum 6 deltakere per gruppe

Kombinasjonskurs +innkvartering hos vertsfamilie med eget bad

NOK144004 uker
 • Standardkurs kombinert med individuell undervisning
 • 22 timer per uke
 • Maksimum 6 deltakere per gruppe

* Eksemplene er basert på et gjennomsnittlig 2 ukers kurs. Inkluderer ikke fly eller andre reisekostnader.

Innkvartering

Privat innkvartering (enkeltrom) med halvpensjon hos en russisk familie, eller leilighet, eventuelt hotell.

Be om et uforpliktende pristilbud

Voksne

Ungdom

Fagfolk

lærere

Lånekassen

Se hva Lånekassen kan gjøre for deg

Lånekassen

Finn ut hvordan Lånekassen kan hjelpe deg med å finansiere kurset Lånekassens vilkår

Har du spørsmål?

Finn svar på ofte stillte spørsmål

Finn svar

Finn svar på ofte stillte spørsmål i vår FAQ seksjon

Images

Videoklipp

Jeg reiste til St.Petersburg – dette var en opplevelse for livet! Dessverre ble jeg syk etter ankomst og mistet noen uker undervisning, men skolen ga meg veldig mye tilbake etter det. Litt vel intenst med 4 timer sammenhengende undervisning og kun 15 min. pause. Men det funker.
Ingvald, 36 år
Bygg min kurspakke

Er du klar til å bygge din perfekte kurspakke?

Kom i kontakt med oss og fortell oss hva du trenger, vi vil hjelpe deg å bygge en perfekt kurspakke
Bygg min kurspakke
Påmelding