Amboise
To timer sørvest for Paris ligger Amboise, et ideelt utgangspunkt for utflukter til de mange slottene og vingårdene som finnes i området. Selve byen, som ligger i den skjønne Loire-dalen, er et kapittel for seg, og står på UNESCOSs verdensarvliste. De som har besøkt Amboise har virkelig trivdes der. Byen er liten og livlig, med mange gamle, vakre bygninger, og med natur og omgivelser preget av et buktende elvelandskap, vingårder og grønne enger. Fra Place Michel Debrés i sentrum har du den pittoreske byen for dine føtter.
fra NOK 4150 per uke
Aix en Provence
Provence forbindes gjerne med solfylt, vakkert landskap, vingårder, lavendel og utallige små, koselige landsbyer. Vår skole ligger i Aix-en-Provence, en av Frankrikes mest sjarmerende steder, bare en halvtime fra Middelhavet. Dette er Provences historiske hovedstad, og her hentet den kjente maleren Cézanne svært mye av sin inspirasjon. Som eksempel på «det gode liv i Provence», er byen også et glimrende utgangspunkt for å oppdage resten av regionen.
fra NOK 4150 per uke
Annecy
Annecy ligger i de mektige franske alpene (Haute Savoie), nær den italienske og sveitsiske grensen. Den livlige og fasjonable byen har rundt 50 000 innbyggere, og ligger vakkert plassert ved innsjøen med samme navn. I Annecy ligger en av Frankrikes mest fotograferte motiver, nemlig «det gamle fengsel» (Palais de I`Isle). Her finner du også to flotte katedraler, et slott og en rekke flotte hager. Visuelt sett er byen en liten åpenbaring, med de majestetiske fjellene og innsjøen som bakteppe.
fra NOK 4150 per uke
Cannes
Cannes er en av klassikerne på rivieraen, verdenskjent og glamorøs, et sted for livsnytere. Franskstudier på språkskolen her foregår på et høyt faglig nivå. Samtidig kan du virkelig nyte det gode liv i filmfestivalbyen, med sol og bad, god mat og et stort underholdningstilbud. Her ligger eksklusive butikker og små koselige gate kaféer om hverandre. Ta turen opp til Haute Ville rett ovenfor byen og opplev panoramautsikten over byen og havet. Besøk den gamle fiskerhavnen med sine fargerike fiskebåter og luksusyachter side om side. Ta en kikk på Festivalpalasset, der den internasjonale filmfestivalen holder hus. Og selvfølgelig: Spaser langs Croisetten, den berømte paradegaten som følger havnen og er besmykket med blomstrende hager og palmer.
fra NOK 4150 per uke
La Rochelle
La Rochelle er en liten havneby langs kysten av Bretagne, med flotte strender og geografisk nærhet til den store vin-byen Bordeaux, for øvrig et naturlig utfluktsmål. En gang ble badebyen La Rochelle kalt «den opprørske byen», fordi man her svært tidlig innførte lokaldemokrati, og fordi folk her overveiende var protestanter og ikke katolikker. I La Rochelle skjer det meste rundt Port des Minimes. Dette er en av verdens største lystbåthavner, og kafeene og restaurantene her serverer alt fra eksklusiv sjømat til ekte franske pannekaker.
fra NOK 4150 per uke
Lyon
”Verdens kulinarisk hovedstad” er en stor by midt i hjertet av Frankrike, og bare 2 timer unna Paris med de superraske TGV-togene. Lyon forbindes først og fremt med det mest utsøkte av fransk kokkekunst. Om du ikke vil la deg forføre av restaurantmenyer og smaker kan du ta lunsjen på en av de typiske bouchons, matkroene som serverer ekte fransk mat i rikelige mengder. Prøv den Lyonnesiske spesialiteten cervelle de canut, som er en utsøkt kremost.
fra NOK 4150 per uke
Angers
Universitetsbyen Angers, som i likhet med Amboise ligger i den fruktbare Loire-dalen, er en meget gammel by. Et landemerke er det praktfulle slottet (Chateau d’Angers) fra 1200-tallet i hjertet av byens historiske sentrum. Slottet er åpent for publikum og ligger vakkert til med utsikt over elven Loire. Andre attraksjoner er den imponerende Cathédrale St. Maurice, og det enslige, iøyenfallende tårnet Tour St.-Aubin, som en gang tilhørte en kloster­kirke. Gamlebyen i Angers, med sine bilfrie, brosteinsbelagte gater, bindingsverkshus og middelalderarkitektur, er meget trivelig. Mange hevder at det er i dette området av Frankrike den «reneste» fransken snakkes.
fra NOK 4150 per uke
Seoul
Seoul, the capital of South Korea, is a vibrant and energetic city, offering endless opportunities for discovery and fun. Being a «city of villages», it seems that every subway stop adds a whole new dimension to Seoul – you can experience the fashion madness of Gangnam, the alternative music scene in Hongdae, and the diverse shopping streets of Myeongdong.
fra NOK 4150 per uke
Rouen
Språkreisebyrået tilbyr franskopplæring i Normandie, nærmere bestemt i den gamle, vakre byen Rouen. Byen ligger ca 5 mil fra kysten, ved Seinens bredder. Rouen er virkelig en by som har bevart sitt middelalderpreg. Over alt finnes bindingsverkshus og bygninger fra gotikken og renessansen, og sjarmerende fortauskafeer og små restauranter der man kan nyte en forfriskning, eller ta for seg av det gode franske kjøkken. Gamlebyen har en sjelden rustikk atmosfære, og det sentrale midtpunktet er den enorme gotiske katedralen Cathédrale Notre Dame, som regnes som en av de flotteste i hele Frankrike. Den franske maleren Claude Monet hadde en stor forkjærlighet for katedralen, som han malte mer enn 30 ganger i forskjellig lys.
fra NOK 4150 per uke