Seoul
Seoul, the capital of South Korea, is a vibrant and energetic city, offering endless opportunities for discovery and fun. Being a «city of villages», it seems that every subway stop adds a whole new dimension to Seoul – you can experience the fashion madness of Gangnam, the alternative music scene in Hongdae, and the diverse shopping streets of Myeongdong.
fra NOK 4150 per uke
Rouen
Språkreisebyrået tilbyr franskopplæring i Normandie, nærmere bestemt i den gamle, vakre byen Rouen. Byen ligger ca 5 mil fra kysten, ved Seinens bredder. Rouen er virkelig en by som har bevart sitt middelalderpreg. Over alt finnes bindingsverkshus og bygninger fra gotikken og renessansen, og sjarmerende fortauskafeer og små restauranter der man kan nyte en forfriskning, eller ta for seg av det gode franske kjøkken. Gamlebyen har en sjelden rustikk atmosfære, og det sentrale midtpunktet er den enorme gotiske katedralen Cathédrale Notre Dame, som regnes som en av de flotteste i hele Frankrike. Den franske maleren Claude Monet hadde en stor forkjærlighet for katedralen, som han malte mer enn 30 ganger i forskjellig lys.
fra NOK 4150 per uke
Paris
Ønsker du å lære fransk eller forbedre dine franskkunnskaper? Språkreisebyrået er en trygg støttespiller! Vi har et bredt utvalg av skolesteder i Frankrike, alle med internasjonalt miljø og moderne fasiliteter. I Paris og ved de aller fleste andre destinasjonene våre i Frankrike, kan du også studere med støtte fra Lånekassen. Kurset må da avsluttes med DELF-eksamen (Diplôme d’Etudes en Langue Française) – eller DALF-eksamen (Diplôme Approfondi de Langue Française.) DELF eksamen arrangeres 6 ganger i løpet av året. De fleste av våre språkskoler i Frankrike tilbyr slike eksamenskurs.
fra NOK 4150 per uke
Nice
Rivieraens «hovedstad» er godt kjent for mange nordmenn, og et utmerket sted å studere fransk. I gamlebyens trange smug og gater er det koselig å spasere rundt og kjenne på historiens sus, og sette seg ned på en hyggelig fortauskafé. På torget Cours Saleya bugner markedet på dagtid, og om kveldene er det også et yrende uteliv her, med stort kulturmangfold. Byen har flotte rullesteinsstrender og en unik strandpromenade, Promenade des Anglais. Ta turen opp til Castle Hill, en høyde med spennende ruiner og en fantastisk utsikt. Og ikke glem et besøk på Matisse-museet, den verdenskjente franske maleren elsket Nice, og det spesielle lyset man kan oppleve langs den franske riviera. Nice har en evig og berusende sjarme, dette er en levende by som lett skaper gode minner.
fra NOK 4150 per uke
Montpellier
Solrike Montpellier er en meget anerkjent universitetsby, omgitt av olivenlunder, slott og vingårder. Byen har ofte kommet litt i skyggen av de mer kjente reisemålene i Sør-Frankrike, men det er mange gode grunner til å studere fransk i Montpellier. Med bare 6 kilometer fra havet og deilige strender har man muligheten til å kombinere studier med sol og bad. Samtidig er man bare to og en halv time unna Barcelona i Spania, og det er like kort vei til Italia. Montpellier er en fargerik og tolerant by. Gamlebyen oser av historie og atmosfære, her studerte Nostradamus, og her finner du blant annet Halles Castellanes, et stort innendørs matmarked.
fra NOK 4150 per uke
Lyon
”Verdens kulinarisk hovedstad” er en stor by midt i hjertet av Frankrike, og bare 2 timer unna Paris med de superraske TGV-togene. Lyon forbindes først og fremt med det mest utsøkte av fransk kokkekunst. Om du ikke vil la deg forføre av restaurantmenyer og smaker kan du ta lunsjen på en av de typiske bouchons, matkroene som serverer ekte fransk mat i rikelige mengder. Prøv den Lyonnesiske spesialiteten cervelle de canut, som er en utsøkt kremost.
fra NOK 4150 per uke
La Rochelle
La Rochelle er en liten havneby langs kysten av Bretagne, med flotte strender og geografisk nærhet til den store vin-byen Bordeaux, for øvrig et naturlig utfluktsmål. En gang ble badebyen La Rochelle kalt «den opprørske byen», fordi man her svært tidlig innførte lokaldemokrati, og fordi folk her overveiende var protestanter og ikke katolikker. I La Rochelle skjer det meste rundt Port des Minimes. Dette er en av verdens største lystbåthavner, og kafeene og restaurantene her serverer alt fra eksklusiv sjømat til ekte franske pannekaker.
fra NOK 4150 per uke
Cannes
Cannes er en av klassikerne på rivieraen, verdenskjent og glamorøs, et sted for livsnytere. Franskstudier på språkskolen her foregår på et høyt faglig nivå. Samtidig kan du virkelig nyte det gode liv i filmfestivalbyen, med sol og bad, god mat og et stort underholdningstilbud. Her ligger eksklusive butikker og små koselige gate kaféer om hverandre. Ta turen opp til Haute Ville rett ovenfor byen og opplev panoramautsikten over byen og havet. Besøk den gamle fiskerhavnen med sine fargerike fiskebåter og luksusyachter side om side. Ta en kikk på Festivalpalasset, der den internasjonale filmfestivalen holder hus. Og selvfølgelig: Spaser langs Croisetten, den berømte paradegaten som følger havnen og er besmykket med blomstrende hager og palmer.
fra NOK 4150 per uke
Bordeaux
Bordeaux som region er verdensberømt for sine viner, og byen Bordeaux regnes dessuten for å være en av Frankrikes vakreste. Det gamle sentrum er en arkitektonisk perle og er satt på UNESCOs verdensarvliste. Grand Theatre, et av de flotteste i Frankrike, ligger sentralt i byen, og landemerker ellers er frihetsmonumentet (Monument des Girondins) og Place du Parlement, et kvartal bygget av Louis XV. Byen har historiske byggverk som kan ta pusten fra en, og Rue Sainte-Catherine er med sine 1,2 km en av Frankrikes lengste gågater.
fra NOK 4150 per uke